Nézet: Legfrissebbek előre
Szűrés / részletes kereső
Segítség
Hol szeretnél keresni?
Kire / mire keresnél?
Keresőszó :
?
Ha megadsz keresőszót, a rendszerünk minden olyan kreatív ötletet megkeres majd neked, aminek a nevében vagy címkéi között megtalálható az adott szó. A nagyobb siker érdekében próbálj meg minél egyszerűbb szavakat és szókapcsolatokat használni! 
Tipp : "mézeskalács házikó készítése házilag" helyett próbáld inkább azt, hogy "mézeskalács"  vagy "mézeskalács ház".
Szerző neve :
?
Ha megadod a keresett szerző nevét, a rendszerünk megkeresni neked neked az általa készített / feltöltött összes kreatív ötletet.
Tipp: Ha szerzőre szeretnél keresni, kérlek válassz a felajánlott szerző nevek közül (kötelező választani)
A találatok rendezési elve
Rendezési elv :
?
Itt állíthatod be azt, hogy milyen sorrendben szeretnéd látni a kreatív ötleteket.

- Ha csak inspirálódni, új ötleteket találni szeretnél: válaszd a "véletlenszerű" elrendezést (ez az alapbeállítás)
- Ha az új/friss kreatív ötletekre vagy kíváncsi: használd a "legfrissebbek előre" nézetet
- Ha pedig nosztalgikus kedvedben vagy: használd a "legrégebbiek előre" nézetet
Tipp A véletlenszerű elrendezést használva sok-sok olyan új kreatív ötletet találhatsz, amit esetleg eddig nem vettél észre de érdekelhet.
Leírás típusa:
?
Ezzel azt állíthatod be, hogy milyen formátumú útmutatókat / leírásokat szeretnél látni. Az írásos leírásokhoz elérhető az automatikus (robot) fordítás funkció és akár ki is nyomtathatod őket, a videó útmutatók pedig nagyszerűen szemléltetik az egész alkotási folyamatot..

Tipp ha még csak most ismerkednél egy kreatív technikával, válaszd inkább a videó útmutatókat, ahol az elkészítés minden mozzanatát megfigyelheted!
Nehézség:
?
Itt azt állíthatod be, hogy milyen nehézségi szintű kreatív ötleteket szeretnél látni, így a kezdőtől a haladó szintig egyszerűen megtalálhatod a számodra megfelelő kézműves ötleteket anélkül, hogy sok-sok számodra túl egyszerű vagy túl nehéz kreatív ötleten is át kellene magad rágnod.

Tipp ha kicsi gyerekekkel alkotnál valami szépet : válaszd a legkisebb nehézséget, ha pedig kihívásra vágysz: válaszd a haladó / mesterfokot!
Kategória :
?
Itt választhatod ki, hogy milyen fő  (gyűjtő) kategóriából szeretnél kreatív ötleteket látni. 

Tipp Remekül használható ez a funkció akkor, ha csak egy bizonyos típusú alapanyagod van otthon kéznél és arra keresel vegyesen kreatív ötleteket mindenféle technikával (pl: kreatív ötletek papírból, vagy  kreatív ötletek fonalból)
Al-kategória :
?
Itt választhatod ki, hogy milyen al-kategóriából szeretnél kreatív ötleteket látni az általad előbb kiválasztott fő kategórián belül.

Tipp Remekül használható ez a funkció ha kifejezetten egy technikához vagy témakörhöz tartozó ötleteket keresel (pl: origami vagy karácsonyi dekorációk )
Mindy - mindig kreatív!
A Mindy.hu egy hatalmas kreatív tudástár, ahol sok-sok kreatív ötletet találhatsz egy helyen, témák szerint rendszerezve, elkészítési útmutatókkal, minden ünnepre és alkalomra! DIY tippek, kreatív ötletek / barkácsolás, kreatív hobbi ( kreatív hobby ) technikák, kézzel készült dolgok, ingyenes minták és nyomtathatók - egyszóval: minden, ami kreatív!  
Miket találhatsz nálunk?
Filléres lakberendezési ötleteket, kreatív dekorációkat / dekorációs ötleteket, bútorfestési tippeket és trükköket, filléres ajándék ötleteket, újrahasznosítási ötleteket mindenféle anyagból , kreatív ötleteket minden ünnepre és alkalomra ( karácsonyi dekorációkat, kézzel készült ajándékokathúsvéti dekorációkat .. ) , vidám színes ötleteket gyerekeknek, DIY esküvői és party dekorációkat, barkácsolási ötleteket, rajzolási és festési tananyagokat, kötött,horgolt,varrott figurákat és ruhákat és még sok-sok mindent! Nézz szét, és gyűjtsd be a kedvenc kreatív ötleteidet! 
Segítség az oldal használatához
A leggyakrabban felmerülő kérdéseket röviden igyekeztünk itt összefoglalni neked. Ha még több információra / segítségre lenne szükséged, látogasd meg a teljes Segítség oldalunkat!
Miért furcsán fordított némelyik külső oldal?
Mivel a Mindy a világ minden tájáról igyekszik begyűjteni a jobbnál jobb kreatív útmutatókat, ezért gyakran találkozhatsz nálunk idegen nyelvű oldalakra mutató linkekkel. Ezekhez a külső weboldalakhoz automatikus (robot) fordítást biztosítunk, amit a Google robot fordítója végez. Sajnos az automatikus robot fordító nem képes a nyelvet emberi szinten használni (és értelmezni), emiatt néha találkozhatsz butaságokkal. Ezért előre is elnézést kérünk!  Ha a rossz fordítás miatt elakadtál, írj nekünk - szívesen segítünk!
Hogyan kereshetek kreatív ötleteket?
●  Ha egy bizonyos kreatív témakörben keresel kreatív ötleteket (pl: karácsonyi ajándék ötletek, amigurumi stb.)  használhatod a kreatív kategória menüpontjainkat  (kis képes ikonok legfelül) a kézműves útmutatók listázáshoz.
●  Ha egy konkrét szóval (vagy szókapcsolattal) összefüggő kreatív ötletet keresel (pl: manóház készítés ) a megtalálásához  használhatod a keresőmezőnket. (Amit szintén az oldalon legfelül találhatsz.) A keresőmező (amint elkezdesz gépelni) automatikusan ajánl majd neked a rendszerünkből egy-két (a keresőszóval megegyező, vagy ahhoz köthető) kreatív ötletet és címkét. Természetesen, ha az ajánlatok közül nem szeretnél választani, a keresőszó begépelése után enter-t nyomva (vagy a nagyítóra kattintva) megkaphatod a keresőszóval kapcsolatos kreatív ötletek teljes listáját is!  ( Amennyiben nem találsz olyasmit amire szükséged lenne, nézz be máskor is, hiszen a kínálatunk folyamatosan bővül!)

Az egyes oldalakon lehetőséged van a kreatív ötleteket (és ötlettalálatokat) különböző feltételek szerint rendezni is a "szűrés/részletes keresés" , illetve a "nézet" gombok segítségével. 
Hogyan nézhetem meg a kreatív ötletek elkészítési útmutatóját?
Az egyes kreatív ötletek fölé víve az egeret egy rövid kedvcsináló leírást olvashatsz a kiválasztott kreatív ötletről, valamint azt is megnézheted hogy az adott kreatív ötletet mennyire nehéz elkészíteni. (A kis fogaskerekek jelzik a kreatív útmutató nehézségi szintjét. Minél több kék fogaskereket látsz a kiválasztott kreatív ötletnél, annál nehezebb.) Ha meg szeretnéd nézni a kreatív ötlet elkészítési útmutatóját  kattints rá. Ekkor egy belső nézetbe juthatsz, ahol további részleteket tudhatsz meg a kreatív ötletről, valamint itt találod majd a leíráshoz vezető (forrás) linket is (automatikus fordító által fordított és eredeti nyelvű verzióban). 
Hogyan menthetném el / gyűjthetném az ötleteket?
Egyszerűen regisztrálj és élvezd ki a kedvencek oldal előnyeit! Regisztráció után bármelyik ötletet elmentheted a kedvenceid közé, sőt akár mappákba is rendezheted őket, hogy még átláthatóbb legyen a gyűjteményed! A nyilvános mappákat akár meg is oszthatod másokkal! Klassz ugye?
Hogyan menthetem az ötleteket kedvencekbe?
Kattints az ötleteken található szívecske gombra, majd kattints a "kedvencekbe rakom" gombra. Ezután lehetőséged van az adott ötletet egy (vagy több) mappába is elmenteni (ha szeretnéd), illetve itt is készíthetsz új mappákat az ötleteidnek. Ha nem mented az ötletet mappába akkor a kedvencek oldalon a "minden kedvenc" menüpontban találhatod majd meg, ha pedig mappába is mentetted akkor minden olyan mappában benne lesz ,amibe betetted.
Hogyan oszthatom meg az ötleteket másokkal ?
Az oldalakon több helyen is találhatsz megosztás gombokat. A felső menüben található megosztás gombokkal a teljes oldalt oszthatod meg, míg az egyes elemek alatt található gombokkal az adott kreatív elemet. A mappáid linkjével pedig egy egész mappányi gyűjteményt!
Hogyan adhatok hozzá (saját) kreatív útmutatókat a Mindy adatbázisához?
A Mindy adatbázisához bárki hozzáadhat kreatív ötleteket az "útmutató beküldése" gombra kattintva, viszont látogatók (nem regisztrált tagok) csak a már rendszerben lévő szerzőkhöz adhatnak hozzá új útmutatókat - ezért (is) érdemes először regisztrálni!
Még több segítség Felhasználási és Adatvédelmi tájékoztató Kapcsolat
Kellemes böngészést és szép kreatív napot kíván:
 A Mindy csapat
Ajjaj! :( Úgy tűnik, hogy egy olyan régi böngészővel nézed az oldalt, ami nem támogatja a Mindy bizonyos funkcióit (pl.: kedvencekbe rakás, belépés ... ) Kérlek a jobb böngészési élmény és biztonságod érdekében frissítsd a böngésződet, vagy telepíts fel egy újabb és biztonságosabb verziót:
 Chrome  Firefox  Safari  Internet Explorer  Edge 
Szerző
IdunnGoddess
útmutatói
Ezeket a kreatív útmutatókat IdunnGoddess készítette / tette közzé. Ha tetszettek, ne felejtsd el meglátogatni IdunnGoddess weboldalát sem, ahol még több hasonlóan szuper kreatív útmutatót találhatsz:
Puha tök párna egyszerűen - kreatív őszi dekoráció
A kis textil dekor tökök mintájára, miért ne készíthetnél hatalmas pihe-puha tök párnákat ? Klassz ötlet ugye? Ebben a videó útmutatóban IdunnGoddess megmutatja majd neked, hogy hogyan tudod elkészíteni ezeket a szuper aranyos ( és szuper kényelmes ) tök alakú párnákat bármilyen neked tetsző méretben és mintával! Az elkészült tök párnák remek őszi dekorációk lehetnek az otthonotokban, az oviban és a suliban, vagy egyszerűen csak készítsd el őket kényelmes gyerekszoba dekorációként az olvasósarokba! ( A gyerekek garantáltan imádni fogják a sütőtök párnákat! ) Varrhatod a textil tököket kézzel vagy géppel is , a végeredmény egészen biztosan tökéletes lesz ! Ez a kedves tök párna kezdő varróknak is tökéletes választás lehet! ( Meg fogsz lepődni milyen egyszerű! )
. . .
Szellem emoji celluxból egyszerűen - vicces Halloween dekoráció
Tudtad, hogy a legszuperebb Halloween szellem szobrok egy olyan egyszerű házkörül is fellelhető alapanyagból készülnek, mint az átlátszó ragasztószalag? Ráadásul a cellux szellemek a látszat ellenére villámgyorsan elkészíttetőek ( akár a gyerekek által is ) , a végeredmény pedig felveszi a versenyt még a legdrágább bolti dekorációkkal is! Természetesen, a ragasztószalag szellemek nem csak cuki szellem emoji verziókban készíthetőek: ezzel a technikával akár ijesztő, ember méretű ( és ember formájú ) szellemeket is készíthettek! ( Használhatjátok szellem formának a saját testeteket is, csak vigyázzatok az ollóval! )
. . .
Póló dekorálás (ragasztó pisztoly) ragasztórúd gyöngyökkel
Van egy lyukas / foltos ruhadarabod, amit kreatívan felújítanál ? Vagy csak szereted az egyedi ruhadarabokat? Ennek a remek ragasztópisztoly rúd gyöngyös dekorációnak köszönhetően a régi megunt felsőidből és nadrágjaiból egyszerűen készíthetsz művészi / trendi ruhadarabokat ! A ragasztó pisztoly ragasztó gyöngyökkel dekorálás rendkívül egyszerű, még ragasztópisztoly sem kell hozzá, csak maga a ragasztórúd ! Nézd meg ezt a kreatív videó útmutatót és készíts te is egy pár egyedi ruhadarabot egyszerűen! Csak o lyan ruhákat használj, amik bírják a hőterhelést ( A 60-90 fokon mosható textilek remekül használhatóak pl: pamut felsők, farmernadrágok stb )
. . .
Egyszerű ékszer ragasztópisztollyal (fülbevaló - nyaklánc)
Szeretnél egy egyedi és vidám ékszert készíteni pillanatok alatt? Ezt a szuper kreatív ötletet, a ragasztópisztollyal készült medált és fülbevalót neked találták ki! A ragasztó medál elkészítése rendkívül egyszerű: csak egy kis sütőpapírra, sütidekorációkra, egy vasalóra és természetesen a ragasztópisztolyodra lesz szükséged az elkészítéséhez. Kreatív ötlet ugye? Bármilyen formát kivághatsz az elkészült ragasztólapkákból, és természetesen egyéb dekorációs elemekkel is tetszés szerint dekorálhatod a ragasztó medálokat és fülbevalókat.
. . .
Koalás felkarra tehető sport mobiltartó (mobiltelefon tok)
Szeretsz sportolni ? Szeretnéd hallgatni a mobilodon kedvenc zenéidet futás közben ? Ha szereted az aranyos plüssállatokat is, akkor ezt a szuper kreatív ötletet , a felkarra tehető koalás mobiltokot egészen biztosan imádni fogod! Ez a különleges sport mobiltok egészen biztosan nem jön szembe veled majd minden utcasarkon! A koalás felkarra köthető sport mobiltelefon tartó elkészítése egyáltalán nem olyan bonyolult, mint ahogy az első ránézésre tűnhet! ( Ennek a remek lépésről-lépésre videó útmutatónak köszönhetően egészen biztosan gyerekjáték lesz megvarrnod egy telefontokot magadnak vagy a barátaidnak ajándékba ! )
. . .
Mini szalag rózsabimbó selyem szalagból egyszerűen - kanzashi
Ez a csodaszép ( tavaszi ) szalag rózsabimbó ( szalag virág ) , selyem szalagból készült másodpercek alatt, kanzashi ( szalaghajtogatás ) technikával ! Szép ugye? Ennek a remek lépésről-lépésre videó útmutatónak köszönhetően te is könnyedén elkészíthetsz egyet magadnak a közelgő esküvődre, vagy éppen ajándékba rokonaidnak ( ballagásra, szülinapra, névnapra, anyák napjára ) , vagy csak úgy húsvéti / tavaszi dekorációként otthonodba! A kanzashi technikával készült szalag rózsabimbókat / virágokat természetesen más kreatív ötletekhez is remekül felhasználhatod, készülhet belőle bross, csokor, hajdísz , vagy éppen scrapbook könyv / képkeret.
. . .
5 Egyszerű Valentin napi ajándék és dekorációs ötlet
Ebben a szuper lépésről-lépésre videó bemutatóban nem csak egy, hanem rögtön 5! különféle, egyszerűen elkészíthető Valentin napi dekoráció és ajándék elkészítését tanulhatod meg, a papírhajtogatással készült szív alakú képeslaptól , a papír szív füzéren és a a szív alakú tálkán át egészen a filc éjszakai maszkig és a pompon szívecskéig ! Ezek a kreatív Valentin napi dekorációs és ajándék ötletek egytől egyik villám gyorsan elkészíthetőek, ezért akár az utolsó pillanatban is tökéletes választások lehetnek egy romantikus dekoráció vagy ajándék megalkotásához 6 kiegészítéséhez !
. . .
Coca Cola, Fanta és Sprite gyertya (gyertyaöntés) - vicces ajándék
Egy olyan kreatív és vicces ajándékot keresel, aminek garantáltan hatalmas sikere lesz? Próbáld ki ezt a szuper kreatív ötletet , a Coca Cola, Fanta és Sprite gyertyákat ! Meg fogsz lepődni milyen egyszerű a szénsavas üdítő alakú gyertyák elkészítése! Semmi más nem kell hozzájuk csak egy kiürült ( fél literes ) üdítős palack , egy pár szem zsírkréta ( a színezéshez ) és fehér háztartási gyertya ( vagy gyertya alap ) ! Ennek a remek lépésről lépésre videó útmutatónak köszönhetően a kólás, Fantás és Sprite-os gyertyák elkészítése igazán gyerekjáték lesz! A házi készítésű gyertyákat ajándékozhatod bármilyen ünnepre és alkalomra, egészen biztosan hatalmas sikerük lesz!
. . .
4 különféle téli (karácsonyi) hangulatú jegyzetfüzet házilag
Ezek a szuper aranyos téli/karácsonyi hangulatú jegyzetfüzetek pillanatok alatt elkészíthetőek és tökéletes karácsonyi ajándékok lehetnek barátaidnak/ismerőseidnek! Ebben a remek lépésről-lépésre videó útmutatóban négyféle különböző jegyzettömb elkészítését nézheted meg. A jegyzettömbök között megtalálhatod majd a kötött téli pulcsival bevontat , a hóember és a kesztyű alakút , valamint egy hópehely mintásat is. Kreatív ötlet ugye? Készítheted a jegyzettömböket bolti alapokból ajándékként , vagy a ház körül kallódó papírlapokból "csakúgy" magadnak is ( pl. telefon firka füzetnek vagy receptesnek ) , egészen biztosan remek lesz!
. . .
Sütemény ( cupcake ) alakú zsákok filcből
Ezek a szuper aranyos sütis / muffinos / cupcake-es zsákok / táskák remek tárolási lehetőséget nyújtanak a kisebb szépségápolási termékeknek, játékoknak és apróságoknak, ráadásul elkészíteni sem olyan ördöngösség őket, mint ahogyan az első ránézésre tűnhet! Süti zsákok elkészítéséhez csak egy kevés vidám színű filc és pamut anyagra lesz szükséged és egy pici kézi varrásra. Ez a remek videó bemutató lépésről-lépésre fog végigvezetni a sütis zsákok elkészítésének menetén. Adhatod a sütis zsákokat ajándékként a gyerekeknek bármilyen ünnepre, egészen biztosan hatalmas sikerük lesz!
. . .
Miniatűr téli zen kert (homokdoboz) műhóval és hóemberrel
Egészen biztosan hallottad már a zen kert kifejezést, vagy akár láttál is már ilyen ( miniatűr ) homokkal töltött japán kerteket / dobozokat, amikben tetszés szerint lehet játszani a homokkal /rajzolni a homokba. Ezeknek a megnyugtató és kreatív elfoglaltságot jelentő zen kerteknek az alternatívája ez a miniatűr karácsonyi zen kert. Kreatív ötlet ugye? Tehetsz még a karácsonyi zen kertedbe különböző karácsonyi figurákat is. Ha elkészült a zen kerted a hóba tetszőlegesen rajzolhatsz mintákat, formálhatod a téli tájat tetszésed szerint és ha meguntad a játékot / levezetted az összes karácsonyi stresszt használhatod a zen kerted egyszerűen csak karácsonyi / téli dekorációként is.
. . .
Viszlát cipőfűzés - divatos örök cipőfűző hajgumikból
Ha te sem szeretsz órákig a sportcipőid cipőfűzőivel bajlódni, és szeretnél egy divatos ( és szuper praktikus ) módszert rá, hogy örökre megszabadulhass tőlük, akkor próbáld ki ezt az életkönnyítő ötletet: használ cipőfűzők helyett hajgumikat ! Így nem csak különböző klassz színekkel és mintákkal dobhatod fel egy egy unalmasabb fűzős tornacipődet ( vagy éppen a csizmádat ) , de egyszer s mindenkorra búcsút mondhatsz a cipőfűzésnek is, hiszen a hajgumiknak rugalmasságának hála egyszerűen belebújhatsz majd a cipődbe ! Ez az ötlet kicsi gyerekeknek is ideális, vagy olyan betegeknek /időseknek akiknek a cipő fűzés gondot okozhat.
. . .
Jojó műanyag kupakokból - játékok újrahasznosítással
Szeretsz újrahasznosítani ? Szeretnél készíteni egy fillérekből megvalósítható szuper ( gyerek ) játékot, ami garantáltan több óra szórakozást nyújt majd? Ha a válaszod igen, akkor próbáld ki a műanyag palackok kupakjaiból készült jojókat ! Ez az újrahasznosított műanyag kupakokból készült játék rendkívül szórakoztató, és szuper egyszerűen elkészíthető! ( Ennek a remek videó útmutatónak a segítségével pillanatok alatt el fogod tudni készíteni! ) Készítheted a jojókat bármilyen méretű kupakból ( a kicsi üdítőstől, az egészen nagy mogyorókrémes üveg kupakig ) , és a >>> Youtube-on <<< rengeteg jojó trükköt is tanulhatsz hozzá!
. . .
Mancs alakú párna régi ruhákból - textil újrahasznosítás
Szeretnél egy különleges, filléres és kényelmes dekorációt az otthonodba , vagy a gyerekek szobájába ? Vagy csak készítenél a kedvencednek egy fekhelyet , esetleg játékot ? Próbáld ki ezt a kreatív ötletet , a megunt ruhadarabokból készült mancs alakú díszpárnát ! A mancs alakú párnát készítheted bármilyen méretben ( a picike cicajáték mérettől a hatalmas kutya fekhelyig ) , bármilyen régi megunt ruhadarabod újrahasznosításával ( erre a legjobbak a vágáskor nem foszló anyagok pl.: pólók, pulcsik ). Ha a rózsaszín részek elkészítése után kiveszed a kartont belőle még kényelmesebbé teheted, de tömés helyett egyszerű filc anyaggal is készülhet!
. . .
Angry Birds figurák fonal pomponból
Ezek a szuper aranyos és pihe-puha Angry birds figurák egy kis fonal és némi filc anyag segítségével készültek. Kreatív ötlet ugye? Ezek a fonalból készült madarak és malacok remek költséghatékony alternatívái lehetnek a bolti verzióiknak, és kreatív alkotásnak sem utolsónak! Játszhattok a fonal pompon Angry Birds figurákkal különböző dobójátékokat ( pl. építhetsz nekik várat fa elemekből és papír dobozokból, kilövő csúzlit egy gumiszalagból ) de ajándékként is remekek lehetnek ( pl. kulcstartóként vagy gyerek játék szettként ). Készíthetitek a pompon Angry birds madarakat bármilyen típusú vagy méretű maradék fonalból, egészen biztosan szuperül funkcionálnak majd!
. . .
Formázható lufi fejek - antistressz labda liszttel
Egészen biztosak vagyunk benne, hogy már életed során találkoztál te is a különböző gyereknapi vásárokon a lufiból és lisztből készült formázható fejű lufi figurákka l! Ezek a jópofa és vicces lufi arcok tetszés szerint formázhatóak, és amellett hogy szuper jó móka velük játszani , a stressz leküzdésében is segíthetnek! Készítheted ezeket az " antistressz labdákat " bármilyen lufiból , amit aztán csak egy kis liszttel ( vagy finom homokkal ) kell megtöltened, és már kész is! Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni a formázható lufifejeket , fonalból egy kis hajat is készíthetsz nekik!
. . .
Oreo keksz alakú jegyzetfüzetek mosogatószivacsból
Ha szeretnéd meglepni ( Oreo ) keksz / édesség imádó ismerőseidet egy vicces, jópofa és praktikus ajándékkal , akkor készítsd el nekik ezt a keksz alakú jegyzetfüzetet egy pár mosogatószivacsból , egy kis barna textil maradékból és fehér írólapokból / papír hulladékokból . Kreatív ötlet ugye? Természetesen nem csak oreo kekszeket formázhatsz meg ezzel a nagyszerű ötlettel, bármilyen más vidám színben ( pl.: makaronként ) vagy éppen fánkként /pizzaként is elkészítheted őket! ( A kombinációk lehetősége végtelen! )
. . .
- - - Nincs több megjeleníthető ötlet - - -
Támogass minket 1 kávé árával!
Szeretnéd, hogy a Mindy rengeteg új kreatív ötlettel és praktikus funkciókkal bővülhessen a jövőben is? Szeretnéd támogatni, amit csinálunk? Hívj meg minket egy kávéra !  ( Egyetlen valódi kávé árának megfelelő támogatás is HATALMAS segítséget jelent nekünk ! )

Hálásan köszönjük, ha az alábbi online felületek bármelyikét használva meghívsz minket egy virtuális "kávéra" és ezzel támogatod fennmaradásunkat:
X Bezárás